سیاسی

روند بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس از زبان سخنگوی ستاد انتخابات کشور

روند بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس از زبان سخنگوی ستاد انتخابات کشور

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در برنامه تلویزیونی سلام صبح بخیر در تشریح وضعیت انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، گفت: خوشبختانه در مرحله ثبت‌ نام‌ها هفته پیش به پایان رسید، شاهد استقبال بسیار خوبی بوده و حدود ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر ثبت نامی داشتیم. در دوره نهم این تعداد ۵ هزار و ۳۸۵ ، در دوره دهم ۱۲ هزار و ۷۲ نفر و در دوره یازدهم ۱۶ هزار و ۳۴ نفر بود.

وی افزود: لذا ما شاهد افزایش قابل توجهی در این مورد هستیم. این در حالی است که تا ساعت ۶ بعد از ظهر که اتمام کار بود، هنوز حدود ۶ هزار نفر در سامانه مشغول به ثبت نام بودند که متاسفانه موفق به ثبت نام نشدند.

اسلامی در مورد روند اعلام نتایج استعلام افزود: بر اساس قانون مراجع ۵ گانه، ۱۰ روز فرصت دارند که نتایج استعلامات را به ستاد انتخابات کشور اعلام کنند. از ۲۷ مهر تا ۳ آبان ما داده‌ها را به صورت روزانه به مراجع ارسال می‌کردیم. اکنون تا ۱۳ آبان فرصت داریم که نتایج استعلام را دریافت کرده و بعد از آن تا ۱۵ روز هیئت‌های اجرایی کار خود را انجام می‌دهند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: هیئت‌های اجرایی در شهرستان‌ها شکل گرفته و یک رکن اداره و یک رکن مردمی دارد. ۸ نفر از معتمدین مردمی به همراه فرماندار یا بخشدار، نماینده دادگستری، حقوقدان محترم و رئیس ثبت احوال، مجموعا ۱۵ روز فرصت دارند که نهایت این دو مرحله به ۱۸ آبان ختم می‌شود و فرصت اعتراض به داوطلبان داده خواهد شد.

وی افزود: بعد از این مرحله ورود هیئت‌های نظارت، مرتبط با شورای محترم نگهبان است، که با احراز صلاحیت بررسی‌های لازم را انجام خواهند داد. به طور کلی در اواسط آذر تمامی فعالیت‌های بررسی به پایان خواهد رسید و صلاحیت داوطلبان به صورت نهایی به آن‌ها اعلام خواهد شد. اگر کسی به هر دلیل رد صلاحیت شود، دلیل آن به صورت شخصی به وی با ارائه مستندات اعلام خواهد شد.

اسلامی در مورد شفافیت منابع مالی تبلیغات نامزدها اظهار داشت: قانون شفافیت و تامین منابع مالی از سوی مجلس محترم در سال ۹۸ ابلاغ شده و در قانون جدید نیز به صورت مشخص بر آن تاکید شده است. در این راستا یک سامانه شفافیت طراحی شده و در اختیار نامزد‌ها قرار می‌گیرد. آن‌ها می‌بایست بر اساس این قانون دریافت یا واریز خود را به صورت مشخص وارد کرده و یک حسابدار را معرفی کنند. در واقع نامزدها موظفند که تمامی مبالغ خرج شده خود در زمینه انتخابات را به صورت دقیق ثبت کرده و این اطلاعات مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وزارت کشور نیز مجری تحقق این قانون است.

وی افزود: در قانون شفافیت سقفی برای تبلیغات لحاظ می‌شود. به این صورت که برای هر حوزه انتخابیه سقفی تعریف شده و به تایید شورای نگهبان می‌رسد. در این راستا احزاب و علاقه‌مندان به یک نامزد می‌توانند از او در قالب کمک‌های مالی حمایت کنند، به شرطی که این مقدار از ۲۰ درصد سقف تعریف شده بیشتر نباشد. این سقف نیز بر اساس جمعیت، تعداد کرسی‌ها و عواملی از این دست تعیین‌ خواهد شد. امیدواریم این شفافیت به سلامت انتخابات کمک کند.

اسلامی در آخر درمورد ثبت نام مجلس خبرگان گفت: ثبت نام از ۱۴ تا ۲۰ آبان به صورت حضوری در فرمانداری‌های مراکز استان برگزار خواهد شد. در واقع دو ستاد ثبت نام برای کل کشور از جمله فرمانداری قم و ستاد انتخابات وزارت کشور این آمادگی را دارند که فرایند ثبت نام را انجام دهند.

پایان پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا