پیشنهاد باهنر به صداوسیما درباره انتخابات/ راهکار افزایش مشارکت مردم در انتخابات چیست؟
محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره انتخابات گفت: در این دوره و در انتخابات پیش رو، مقام معظم رهبری برعکس دوره های قبل که تاکید داشتند که خیلی زود وارد فضای انتخابات نشوید، خود ایشان این بار زودتر از هر زمانی شروع به روشنگری درباره انتخابات کردند و چهار مولفه را برای انتخابات پیش رو تبیین کردند. یعنی مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت و همه این ها دقیقا همان نقشه راهی است که برای همه ما توسط ایشان ترسیم شده است.
وی افزود: قاعدتاً مولفه مشارکت و رقابت بر عهده تشکلها و احزاب و فعالان سیاسی و نخبگان است و امنیت و سلامت هم بر عهده مسئولان حاکمیتی، اما مسئلهای که به نظر بنده مهم است، اهتمام ویژه احزاب و شخصیت ها و از آن طرف هیاتهای نظارتی و اجرایی به عملیاتی کردن راهبردهای رهبر انقلاب است، یعنی همه این گروه ها دیگر مانند گذشته صرفاً به بیانیه دادن و کارهای نمایشی، نباید بسنده کنند و باید یک برنامه عملیاتی برای کارشان بگذارند؛ یعنی هم وزارت کشور و هم شورای محترم نگهبان و رسانهها.
رسانه ملی به مطالبه رهبر انقلاب برای انتخابات پرشور توجه کند
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین بیان کرد: بنده از رسانه ملی تعجب میکنم که برنامههای زیادی هم تولید میکند اما هیچ محتوای خاصی تا به امروز از این مطالبه مشروع و بهحق و منطقی رهبر انقلاب که بیش از یک ماه از آن میگذرد، تولید نشده است، حتی یک میزگرد و یک سوال و جواب هم که با محتوای این فضای انتخاباتی پرشور مشارکتی داشته باشد، ندیدهایم و این واقعاً مسئله بسیار مهمی است.
باهنر با اشاره به اهمیت مسئله مشارکت گفت: به نظرم میزان مشارکت برای ما حتی مهمتر از نوع انتخاب افراد است، البته ما در کسوت حزبی تلاش میکنیم که نامزدهای مدنظر خودمان انتخاب بشوند، اما مشارکت اهمّ این قضیه است و بسیار مهمتر است.
وی افزود: بنده خواهشم این است که هم وزارت کشور و هم شورای محترم نگهبان و هم صدا و سیما و هم رسانههای مکتوب و غیرمکتوب به شدت وارد این فعالیت بشوند و هر کسی وظیفه خودش را از قبل درباره این موضوع اعلام کند و بگوید که من تا زمان انتخابات این کارها را انجام میدهم.
راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات
دبیر کل جامعه مهندسین در رابطه با راهکارهای افزایش مشارکت گفت: بنده یکی از پیشنهاداتم این است که فضای سیاسی یک مقداری بازتر شود، یعنی شورای نگهبان به واقع به مرّ قانون عمل کند و اجازه ندهد دفاتر استانها و در شهرستانها سلیقهای عمل کنند و یا حتی بهمثابه یک حزب وارد بشوند.
وی در ادامه افزود: در بحث شهرستانها ما حدود 200 شهرستان داریم که تک نمایندهای هستند و در حوزههای انتخابیه تک نمایندهای، هر کسی که نامزد میشود یک قبیلهای، یک طایفهای یا یک گروهی از او حمایت میکند. حذف دورهای این جور افراد، یعنی حذف هر کدام از این گروهها و اصناف و قومیتهایی که میخواهند در انتخابات مشارکت داشته باشند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: هیاتهای نظارت و اجرایی هم باید دقت داشته باشند که یک مجموعه آدم که طرفدار یک شخصی هستند را ناامید از مسئله مشارکت نکنند. البته، اگر کسی که مقابل نظام هست و پرونده دارد و اغتشاشگر است، بحثش جداست و اینها به هیچ وجه نباید وارد مجلس بشوند، اما در حالت کلی باید فضا مناسب، متناسب و باز باشد.
وی افزود: وزارت کشور از همین الان دقت کند و از استانداران و فرمانداران بخواهد که در انتخاب افراد هیاتهای اجرایی، افراد مناسبی را انتخاب کنند، که نگاه کلی این افراد یک سویه نباشد، یعنی از یک جناح خاصی نباشند و کسی که از بیرون به این هیاتها نگاه میکند، با خود نگوید که اعضای هیات اجرایی به عنوان مثال از فلان گروه سیاسی هستند و از همه گروهها و سلایق سیاسی درون هیاتهای اجرایی عضو حضور داشته باشد.
باهنر تصریح کرد: تابلوی هیاتهای اجرایی باید یک تابلوی بیطرفی باشد و تابلوی حزبی و گرایشات سیاسی باید کنار برود و این هیاتهای نظارت و اجرایی باید بهمثابه پدری که نگاهش به همه فرزندان یکسان است عمل کنند، یعنی دقیقا همان نگاه و جهان بینی که رهبرانقلاب دارند.
پیشنهاد باهنر به صداوسیما چیست؟
وی در ادامه افزود: به نظر بنده صدا و سیما از همه جناحهای سیاسی، از اصلاح طلب و اصولگرا و اعتدالیون و همه تفکراتی که عاشق ایران و انقلاب اسلامی هستند، دعوت کند تا در میزگردهای مختلف انتخاباتی نقطه نظرات خود را بیان کنند و با یک برخورد پدرانه فضای شور و مشارکت در انتخابات را راه بیندازند.
باهنر با اشاره به تلاش دولت برای حل مشکلات مردم گفت: دولت هم این تلاش خود را برای حل مشکلات مردم به آنها نشان دهد و در وادی عمل بگوید که بعضی از این مشکلات در حال حل شدن هستند، همان طور که رهبر انقلاب هم امسال را سال مهار تورم و مسائل دانش بنیان مطرح کردند، یعنی دولت به صورت عملیاتی به این موضوع ورود کرده و نه صرفاً دستور دادن، و در عمل مشکلات معیشتی مردم را حل کند و هر چقدر این اتفاق بیفتد و دولت کارآمد تر باشد، مشارکت مردم هم افزایش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: احزاب هم باید با حمایت از نیروهای نخبه و کارآمد به صورت جدی وارد انتخابات شوند، البته یک نقدی هم در این موضوع وجود دارد و آن هم این که، متأسفانه بعضی از احزاب ما رقبای خودشان را به رسمیت نمیشناسند و فکر میکنند هر کسی که رقیب آنها شده، باید به نوعی حذف شود تا آنها بتوانند پیروز شوند و این نگاه، نگاه درستی نیست، انتخابات یعنی نشاط، شادابی و رقابت جدی و اگر قرار باشد که ما به این فضا برسیم، نیاز به ورود همه گروهها است.
هر کسی که عاشق ایران هست وارد فضای انتخابات شود
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین خاطرنشان کرد: در انتخابات امسال مسئله این است که هر کسی که به واقع عاشق ایران و وطن است باید وارد صحنه شود و دشمنان با این جنگ ترکیبی که علیه ما راه انداختهاند، در بحث میزان مشارکت به شدت تولید محتوا میکنند و تلاش میکنند که میزان مشارکت را پایین بیاورند و دقیقا هویت تفرقهانگیزانه خود را نمایان کردهاند و میخواهند بین مردم تفرقه بیندازند و مردم را در مقابل یکدیگر قرار دهند.
باهنر در پایان گفت: نگاه مقابل گفتمان دشمنان، نگاه متعالی و تفکر رهبر فرزانه انقلاب است، یعنی ایشان یک زمانی میگفتند هر کسی حتی اگر بنده را هم قبول ندارد، به خاطر کشور خود و تعیین سرنوشت خود در انتخابات شرکت کند و این یک نکته بسیار مهم است و هر کسی که هر و نقد و مطالبهای دارد باید حرفش را پای صندوقهای رای بزند و حرف را نباید کف خیابان زد، مطالبات از پای صندوقهای رای به نتیجه میرسد نه کف خیابان.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در رابطه با فعالیتهای اصول گرایان و شورای ائتلاف هم گفت: باید بگویم که تلاش ما این است که جریان اصولگرایی به وحدت برسند تا انشاءالله یک انتخابات پرشور و موفق داشته باشیم.
پایان پیام/