سیاسی

نگاهداری: ریشه تنش‌های اخیر در فلسطین را باید در ظلم و ستم صهیونیست‌ها جستجو کرد

نگاهداری: ریشه تنش‌های اخیر در فلسطین را باید در ظلم و ستم صهیونیست‌ها جستجو کرد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری، صبح امروز( سه شنبه ۹ آبان ۱۴۰۲) در دیدار با رونی پراستیو یولیان تورو، سفیر اندونزی و هیئت همراه، به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و علیه مردم فلسطین اشاره و اظهار کرد: از مقامات کشورهای مسلمان انتظار می‌رود در این جنگ نابرابر در کنار مردم مظلوم فلسطین بایستند و از ادامه این جنایت جنگی جلوگیری کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از مواضع اندونزی در حمایت از آرمان مردم فلسطین، گفت: ریشه تنش های اخیر در فلسطین را باید در ظلم و ستم صهیونیست ها علیه مسلمانان جستجو کرد.
وی افزود: قطع برق، آب و منع ارسال مواد غذایی و سوخت به غزه از سوی رژیم اشغالگر، مصداق بارز جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است.

وی با بیان اینکه کشورهای مسلمان نباید تنها به محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بسنده کنند، تأکید کرد: همه کشورها، به خصوص کشورهای اسلامی باید ضمن مقابله با اینگونه اقدامات، فعالیت منسجمی را برای پیگیری حقوقی و قضایی این جنایات در محاکم ملی و بین المللی، در دستور کار خود قرار دهند.

نگاهداری با تأکید بر ضرورت تقویت مکانیزم های همکاری سیاسی و پارلمانی موجود بین‌المجالس جهانی، آسیایی و کشورهای اسلامی به صورت دوجانبه و چند جانبه، گفت: می توان از این ظرفیت ها در راستای حل و فصل چالش های منطقه ای و جهان اسلام، مانند مساله فلسطین و مشکلات افغانستان، استفاده کرد.

وی با اشاره به روابط مثبت و گسترده ایران و اندونزی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، از رأی منفی اندونزی درخصوص رأی ضدحقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل تقدیر کرد و گفت: پیمان نامه‌های مهمی که در گذشته و به‌ویژه در سفر اخیر رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران به این کشور منعقد شده، زمینه گسترش روابط در حوزه‌های مختلف را ایجاد می‌کند.

وی به هفت دهه روابط تاریخ و دوستانه بین ایران و اندونزی اشاره کرد و گفت: اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان و به عنوان یک اقتصاد نوظهور شناخته می شود و امیدواریم با توسعه روابط در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، در سطح بین الملل اثرگذار باشیم.
ضرورت توسعه و پویایی روابط ایران و اندونزی

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت تبادل گروه های سیاسی، اقتصادی و تحقیقی بین دو کشور، گفت: در سفر اخیر رئیس جمهور ایران به اندونزی ۱۱ سند همکاری در زمینه های مختلف امضا شد و امیدواریم نتایج این سفر را در توسعه و پویایی روابط دو کشور مشاهده کنیم.

وی در ادامه ضمن اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مجلس نمایندگان مردم و مجلس مناطق اندونزی در فوریه ۲۰۲۴، برای دولت و ملت این کشور آرزوی موفقیت کرد.

نگاهداری ادامه داد: روابط نزدیک و دوستانه میان مجلس شورای اسلامی و پارلمان اندونزی برقرار است. روابط فعال و مثبت مجالس دو کشور نشانه اراده طرفین برای تقویت هر چه بیشتر مناسبات به ویژه در حوزه های اقتصادی و تجاری است.

تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و اندونزی

وی بر توسعه روابط اقتصادی و رفع موانع همکاری تجاری میان دو کشور تأکید کرد و گفت: برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی به عنوان چارچوبی برای توسعه روابط اقتصادی، رفع مشکلات بانکی و توسعه همکاری های گردشگری است.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اسناد همکاری مانند موافقتنامه تجاری ترجیحی، موافقتنامه گمرکی و یادداشت تفاهم در زمینه تهاتر که در سفر رئیس جمهور ایران به اندونزی به امضا رسید، اهمیت زیادی در توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور دارد.

وی از پیشرفت همکاری ها در حوزه سلامت استقبال کرد و گفت: لازم است این همکاری ها تقویت پیدا کند و جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری دو جانبه در زمینه پزشکی، دارو و تجهیزات پزشکی، هم در حوزه سرمایه گذاری و هم در حوزه تولید مشترک دارو و تجهیزات پزشکی با اندونزی است.

نگاهداری در پایان با اشاره به سازوکار مرکز پژوهش‌های مجلس، از آمادگی این مرکز برای تعامل با مرکز پژوهش‌های پارلمان اندونزی و انتقال تجربیات به این مرکز خبر داد.
ضرورت توقف جنایات صهونیست ها در غزه از طریق قوانین بین المللی

رونی پراستیو یولیان تورو نیز در این نشست بر ضرورت توقف هرچه سریعتر کشتار مردم در غزه تأکید کرد و گفت: کشورهای اسلامی ضمن ارسال کمک های بشردوستانه، باید از طریق مجامع بین المللی، به دنبال قطع جنایات رژیم صهیونیستی در غزه باشند.

وی با تشریح روند اقدامات مرکز پژوهش‌های پارلمان اندونزی از پیشنهاد همکاری و تعامل این مرکز با مرکز پژوهش‌های مجلس استقبال کرد.

وی ادامه داد: مرکز پژوهش‌های پارلمان اندونزی در تعامل با دانشگاه ها و مراکز علمی، چالش های این کشور را در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و بین المللی رصد و تحلیل می کند.
وی خاطرنشان کرد: کشور اندونزی مایل است از تجربیات مرکز پژوهش‌های مجلس در زمینه ارائه پژوهش‌های کارشناسانه برای حل مشکلات کشور استفاده کند.
پایان پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا