سیاسی

میزگرد| برنامه اتحادیه‌های دانشجویی برای انتخابات پیش‌رو چیست؟

میزگرد| برنامه اتحادیه‌های دانشجویی برای انتخابات پیش‌رو چیست؟

گروه سیاسی خبرگزاری فارس: میزگرد «بررسی برنامه‌های اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی برای انتخابات اسفند ماه» با حضور نمایندگان اتحادیه‌های جامعه اسلامی دانشجویان، تحکیم وحدت و بسیج دانشجویی در خبرگزاری فارس برگزار شد.

در این نشست آرش فرجی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران، حمید رضا معروفخوانی دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویی و مهدی محمدی نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت حضور داشتند.

مهم ترین محورهایی که در این میزگرد از سوی نمایندگان اتحادیه‌های دانشجویی مطرح شد، به شرح ذیل است:

بسیج دانشجویی در انتخابات امسال از گروه خاصی حمایت نمی‌کند
احزاب سیاسی گفتمان خود را برای انتخابات ارائه کنند‌‌
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان لیست انتخاباتی ارائه می‌دهد
مطرح کنندگان خالص سازی، خودشان جزو خالص سازترین افراد بوده اند
رد صلاحیت‌های صحیح توجه به افکار عمومی است
در دولت قبل افراد زیادی فقط به دلیل هم‌فکر بودن، جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها شدند

مشروح این میزگرد در ادامه آمده است:

حمیدرضا معروفخوانی دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در این نشست راجع به انتخابات مجلس شورای اسلامی و نقش جنبش دانشجویی در این زمینه گفت: نقشی که برای دانشجویان و جنبش دانشجویی در انتخابات متصور هستیم این است که می تواند مستقل و آزادانه فعالیت کند، به همین دلیل مردم می توانند به دانشجویان اعتماد کنند.

وی افزود: علاوه بر این دانشجویان از توانمندی شناخت جریانات سیاسی هم بهره مند هستند که مزیتی برای این جریان محسوب می‌شود.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: برنامه‌ای که این اتحادیه خواهد داشت کمک به افزایش مشارکت در انتخابات است و کار ویژه اصلی ما در این زمینه تدوین خواهد شد.

افزایش مشارکت مردم را شرط لازم برای ظهور و بروز جنبش دانشجویی می‌دانیم

معروفخوانی ادامه داد: افزایش مشارکت مردم را شرط لازم برای ظهور و بروز خود می دانیم، این مسئله در انتخابات مجلس ملموس تر است چون به دلیل تقسیمات کشوری مردم به طور مستقیم نتیجه رای خود را خواهند دید.

وی افزود: این در حالی است که در انتخابات ریاست جمهوری ممکن است مردم یک استان به شخص دیگری رای دهند ولی اکثریت استان های دیگر فرد دیگری را انتخاب کنند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: در حوزه های انتخابیه سلیقه مردم شهر، بخش و منطقه اعمال خواهد شد و همین دلیل باعث رقبت مردم به انتخابات خواهد شد.

وی افزود: وظیفه دوم اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان انتخاب افراد اصلح برای نمایندگی بوده و بعد از شرط لازم که مشارکت است شرط کافی و ورود بعدی اتحادیه در بحث انتخاب و معرفی افراد اصلح خواهد بود.

لیست انتخاباتی را پس از بررسی افراد اصلح معرفی خواهیم کرد

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تاکید کرد: در خصوص انتخاب افراد اصلح ورود مصداقی خواهیم داشت و با بررسی گزینه های مختلف لیست انتخاباتی را برای عموم مردم معرفی خواهیم کرد.

وی افزود: انتخابات مجلس پیش رو مقدمه ای برای تشکیل دولت اسلامی است، به همین جهت معتقدیم نباید افرادی وارد مجلس شوند که حرکت ما به سمت قله را کند کنند یا کشور را به عقب برگردانند.

معروفخوانی ادامه داد: ابزار ما در این زمینه آگاه کردن مردم و معرفی شاخصه های انتخاباتی است. همچنان مه انتخابات حق مردم است وظیفه آن ها هم است که در ساختن آینده به پای صندوق های رای بیایند.

سلسله جلساتی را با نمایندگان فعلی خواهیم داشت تا کارنامه و عملکرد آن‌ها را در دوره گذشته بررسی کنیم

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان عنوان کرد: وظیفه فرد تشکیلاتی این است که علاوه بر حضور در انتخابات که وظیفه شرعی است برای معرفی فرد اصلح نیز تلاش کند. اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با همین نگاه و دیدگاه ورود مصداقی خواهد داشت تا در زمینه انتخاب افراد اصلح نیز تلاش دو چندانی کند.

وی افزود: برنامه داریم شاخصه های جامعه اسلامی دانشجویان برای انتخابات را اعلام کنیم تا کاندیداهای نمایندگی مجلس برنامه های خود را طبق همین شاخصه ها اعلام کنند و کاندیداهایی که حضور دارند با این ملاک ها بررسی خواهند شد.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان راجع به برنامه های انتخاباتی این اتحادیه در روزهای آینده گفت: سلسله جلساتی را با نمایندگان فعلی خواهیم داشت تا کارنامه و عملکرد آن‌ها را در دوره گذشته بررسی کنیم و برای کاندیداهای جدید نیز برنامه داریم تا برنامه‌‌ی آن ها را مفصل بررسی کنیم.

وی افزود: در روزهای آینده دوره ای را تحت عنوان تربیت کنشگر سیاسی خواهیم داشت که اعضای دفاتر سراسر کشور را برای کنشگری صحیح در انتخابات آموزش می‌دهیم، اکثریت دفاتر استانی هم بنا به شرایط لیست جداگانه خواهند داد.

مسیر اتحادیه تحکیم در انتخابات عمل به 4 راهبرد اصلی رهبر انقلاب است

مهدی محمدی نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدتنیز در این نشست راجع به نقش جنبش دانشجویی در انتخابات گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی تبلور مردم سالاری دینی است. رهبر انقلاب در دیداری که با کارگزاران و مسئولین داشتند 4 راهبرد اصلی مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت را به عنوان راهبردهای اصلی تعیین کردند و مسیر اتحادیه تحکیم وحدت نیز طبق همین منویات تعیین خواهد شد.

وی افزود: جنبش دانشجویی باید پیگیر اجرا و پیاده سازی این راهبردها باشد. در بحث سلامت و امنیت انتخابات نهادهای متولی تاثیر گذار هستند و باید آن را پیگیری کنند.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت با اشاره به نقش جنبش دانشجویی در جهت افزایش مشارکت، گفت: امید یا نا امیدی مردم عامل اصلی افزایش یا کاهش مشارکت در انتخابات قبلی و آینده خواهد بود و پس از بررسی موضوعات مختلف به این نتیجه رسیدیم.

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت گفت: بعد دیگر مشارکت در مرحله دوم نسبت به آینده و حل مشکلات کشور خواهد بود. یکی از مهم‌ترین عوامل مشارکت مردم تحول نسبت به برخی مسائل و مشکلات خواهد بود.

وی افزود: بخشی از این نا امیدی مصنوعی بوده و بخشی واقعی است. مصنوعی یعنی اینکه اگر با توده مردم در دانشگاه و کف خیابان صحبت کنیم می‌بینید نا امیدی کاذب بوده و به واسطه ی برخی جوهای رسانه ای ایجاد شده است.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت گفت: یکی از عوامل اصلی نا امیدی کاذب که شکل گرفته است پروپاگاندای رسانه ای غرب است. آن‌ها می خواهند با سو استفاده از فضای رسانه ای فشاری را به جامعه وارد کنند و فضای کشور را سیاه نشان دهند.

محمدی ادامه داد: ذیل این موضوع می توانیم نقش رسانه‌ها و صداوسیما را بررسی کنیم و یک هویت سازی برای این مسئله ایجاد کنیم. مولفه دوم در نا امیدی ساختگی که بعضا ایجاد می شود به دلیل خط سیاه نمایی داخلی که توسط طیف غرب گرا ایجاد شده است و این رسانه ها به دنبال بالا آوردن موضوعاتی برای تشدید این سیاه نمایی هستند.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت با اشاره به طرح موضوعاتی مانند خالص سازی توسط جریان غرب‌گرا گفت: بحث خالص سازی موضوعی است که توسط افرادی که عضو جبهه غرب گرا هستند، مطرح شده است.

بعضی‌ها می خواهند فضای سیاهی را از کشور نشان دهند تا مشارکت در انتخابات کاهش پیدا کند، مطرح کنندگان خالص سازی در دانشگاه ها، اتفاقا خودشان جزو خالص سازترین افراد بوده اند

وی افزود: بحث خالص سازی را تا انتخابات زیاد خواهیم شنید و بعضی افراد مانور زیادی روی آن خواهند داد. یکی از گفتارها همین است که فضای سیاهی را از نظام جمهوری اسلامی نشان دهند و نا امیدی را افزایش دهند تا بحث مشارکت مردم در انتخابات کاهش پیدا کند. مطرح کنندگان خالص سازی در دانشگاه ها، خودشان جزو خالص سازترین افراد بوده اند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت گفت: بخش دوم ناامیدی‌ها حقیقی است و ساخته رسانه و جای دیگری نیست چون مردم بعضا مطالبات به حقی دارند که اجرا نشده است.

وی افزود: گاها نقش مردم در تصمیم گیری‌ها نادیده گرفته شده که همین موضوع عامل ایجاد نا امیدی است. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند پیشرفت هایی در حوزه های مختف مثل سیاست خارجه و اقتصادی داشته ایم که باید این موضوع ادامه دار باشد.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت گفت: گاها دانشجویان و مردم از دستاوردهای دولت اطلاعی ندارند و به درستی تبیین نمی شود، باید این دستاوردها توسط دانشجویان تبیین شود تا مردم تحت تاثیر سیاه نمایی کاذب رسانه های غربی قرار نگیرند.

محمدی در ادامه با اشاره به رد صلاحیت درست بعضی افراد در انتخابات، تاکید کرد: بعضی افراد به واسطه پرونده های مختلف امنیتی یا اقتصادی رد صلاحیت می‌شوند که این مورد کاملا درست بوده و جو سازی آن‌ها در انتخابات اهمیتی ندارد.

رد صلاحیت‌های صحیح توجه به افکار عمومی است

وی افزود: بعضی افراد هم هستند که خطوط قرمز نظام را رعایت نکرده و پرونده ای هم ندارد ولی بعضا مورد کم مهری قرار می گیرند که این افراد باید با ظرافت و دقت بیشتری صلاحیت آن‌ها بررسی شود. در خصوص رد صلاحیت های صحیح توصیه ما به نهادی های متولی این است که به افکار عمومی توجه کنند و آن‌ها را بدون هیچ اغماضی رد صلاحیت کند.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت با اشاره به جو سازی‌های احتمالی رسانه‌های غرب گرا بعد از رد صلاحیت بعضی افراد، گفت: توجه به افکار عمومی در این زمینه مهم تر از جو سازی رسانه های غرب گرا بوده و نهادهای متولی باید به رسالت اصلی و درست خود عمل کنند.

احزاب و جریانات سیاسی باید گفتمان داشته باشند و حرف جدیدی را برای جامعه ارائه دهند

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت گفت: احزاب و جریانات سیاسی باید گفتمان داشته باشند و حرف جدیدی برای جامعه ارائه دهند، علاوه بر این آن ها باید از حرف های تکراری فاصله بگیرند.

وی با اشاره به نقش احزاب سیاسی در افزایش مشارکت، افزود: مردم اگر ببینند حزب و گروه سیاسی برنامه ای برای حل مسائل کشور دارد ترغیب می شوند در انتخابات مشارکت داشته باشند. بحث بنده افراد و جریاناتی هستند که واقعا دغدغه حل مشکلات کشور را دارند و فقط در زمان انتخابات فعالیت نمی کنند.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت گفت: جریانات سیاسی مختلف باید تحلیل درستی از صحنه جامعه ارائه دهند. این که رقیب واقعی شما در انتخابات چه جریانی است بایدد به صورت دقیق بررسی و انتخاب شود.

محمدی تاکید کرد: یک سری اختلاف نظرهای غیر واقعی در درون برخی جریانات سیاسی وجود دارد که باید نزدیک انتخابات حل شود و به وحدت گفتمانی منجر شود.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت با اشاره به راهبرد اصلی تحکیم وحدت برای انتخابات، گفت: راهبرد اصلی اتحادیه تحکیم وحدت تبیین نقش مردم در مناسبات دینی و سیاسی بوده و جایگاه آن ها در تاثیر گذاری در فضای حکمرانی کشور باید تعیین شود. اتحادیه تحکیم وحدت از گروه خاصی حمایت نخواهد کرد ولی شاخصه ها را تبیین خواهیم کرد.

نمایندگان نباید در انتصابات و کارهای اجرایی دخالت داشته باشند

آرش فرجی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران نیز در این نشست، گفت: در بحث انتخابات، بعضا مجلس و نمایندگان درگیر شخصیتی می شوند که عوارض زیادی دارد و آفتی است که اخیرا مشاهده شده است.

وی افزود: نمایندگان نباید در انتصابات و کارهای اجرایی دخالت داشته باشند و این کار ضرر زیادی برای مجلس خواهد داشت. خود نخبه پنداری بعضی نمایندگان تصور آن‌ها را منسبت به مسائل کشور عوض خواهد کرد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران گفت: ریشه این مسائل به بحث شفافیت بر می‌گردد که سال گذشته محل فشار و معیار انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی شد. عمر این مجلس دارد می گذرد و شفافیت متاسفانه به درستی اجرا نشده است.

فرجی در ادامه گفت: نمایندگان مجلس باید در بین مردم زندگی کرده و مشکلات آن‌ها را احصا کرده و نیازهایی که مردم دارند را به درستی تشخیص دهند. در ابعاد مختلف انتخابات و حتی میزان مشارکت این موضوع اثر گذار است. بعضا نمایندگان به معضلات مردم توجه نمی کنند.

بسیج دانشجویی در انتخابات امسال از گروه خاصی حمایت نمی کند و درگیر سیاسی بازی نخواهد شد، ولی در این زمینه معیار انتخاباتی به مردم ارائه می دهیم

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران تاکید کرد: نقش جنبش دانشجویی دقیق مقابل بعضی عملکردهای اشتباه نمایندگان است و باید به معضلات مردم حساس باشد و در پی حل آن ها باشد.

وی با اشاره به نقش جنبش دانشجویی، تاکید کرد: جنبش دانشجویی باید به صورت مسئله محور مشکلات مردم را احسا کند و راهکار عملیاتی در این زمینه ارائه دهد. جنبش دانشجویی باید به صورت حداکثری مشکلات را برای مردم تبیین کند.

فرجی تاکید کرد: بسیج دانشجویی در انتخابات امسال از گروه خاصی حمایت نمی کند و درگیر سیاسی بازی نمی شویم، ولی در این زمینه متر و معیار انتخاباتی ارائه می دهییم و تبیین لازم را انجام خواهیم داد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران گفت: در انتخابات پیش رو در میدان عمل هستیم و در زمینه انتخابات تبیین گری انجام خواهیم داد، افزایش مشارکت هدف و رسالت اصلی بسیج دانشجویی برای انتخابات است.

مهدی محمدی نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت نیز در ادامه گفت: در بحث خالص سازی دانشگاه‌ها مباحث دروغین و اشتباهی توسط رسانه‌های غرب گرا مطرح می شود، مثلا لیستی از افراد اخراج شده از دانشگاه ها اخیرا ارائه شده که با بررسی دقیق تر آن متوجه شدیم برخی از این افراد چندین سال است که فوت کرده اند و در قید حیات نیستند.

در دولت قبل افراد زیادی فقط به این دلیل که هم فکر دولت بودند جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها شدند تا پیاده نظام فکری آن‌ها باشند

وی با اشاره به اینکه برخورد با اساتید با سطح علمی پایین مطابق قانون است، افزود: واقعا برخی اساتید هستند از سطح علمی لازم برای تدریس در دانشگاه پایین تر هستند و خیلی طبیعی است که صلاحیت لازم را برای ادامه کار و تدریس در دانشگاه نداشته باشند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت گفت: در دو سال اخر دولت قبل تلاش کردند افراد زیادی را هیئت علمی دانشگاه ها کنند و بعضا حتی صلاحیت علمی لازم را هم نداشتند و فقط به این دلیل که هم فکر دولت بودند جذب شدند تا پیاده نظام فکری دولت در دانشگاه باشند.

نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت گفت: بعضی اخراج های درست که اخیرا انجام شده است به دلیل همین جذب نادرست و خلاف رویه در دولت قبل است. مشخضا نهاد علم نهادی است که باید از سیاست های کلی نظام پشتیبانی کند و اگر استادی از اغتشاش گران حمایت کند باید مطابق قانون با آن برخورد شود و این استاد طراز نظام اسلامی نیست.

پایان پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا