تحلیل متفکر آزاد از قابل دفاع بودن عملکرد مجلس یازدهم/قانون جهش تولید دانشبنیان گامی در جهت حل مشکل رابطه صنعت و دانشگاه است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، روحالله متفکر آزاد عضو هیأترئیسه مجلس یازدهم با اشاره به انتخابات هیأترئیسه مجلس یازدهم در اجلاسیه چهارم، گفت: ما با واژه انقلابی، مجلس یازدهم را شناختیم و علیرغم انتقاداتی که در سالهای اخیر به مجلس وارد شد، مقام معظم رهبری باز هم واژه انقلابی را برای مجلس به کار بردند. حال باید دید چه مؤلفهای نیاز است تا به یک مجلس، انقلابی بگوییم؟
وی افزود: زمانی که مقام معظم رهبری با تعبیر انقلابی از مجلس تفقد کردند و خستگی را از تن نمایندگان به در بردند، نشاندهنده جامعیتی است که مجموعه خروجی مجلس را قابل دفاع میکند.
عضو هیأترئیسه مجلس تصریح کرد: عملکرد مجلس شورای اسلامی شامل 3 وجه تقنینی، نظارتی و سبک زندگی است. در وجه تقنینی باید سراغ مشکلات کشور میرفتیم که در تیرماه ۹۹، 10 فقره از آن، در بیان مقام معظم رهبری مشهودبود، اما چالشی که وجود دارد این است که قانون مجلس تا زمانی که اجرا نشود، به چشم نمیآید. به عنوان مثال در مجلس مصوبه تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار و یا مالیات بر خانههای خالی را ارائه کردیم، اما دولت وقت گفت که توان اجرای آن را ندارد.
متفکر آزاد یادآور شد: ما در زمینه حل مشکل بیکاری ورود کردیم که بیشترین درصد آن مربوط به فارغالتحصیلان دانشگاهی بود و از آنجا که توان ایجاد ظرفیت جدید مشاغل دولتی را نداشتیم، قانون جهش تولید دانشبنیان را وضع کردیم تا گامی در جهت حل مشکل بیکاری و در ادامه بهبود رابطه صنعت و دانشگاه برداریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقادات وارد بر مجلس، اظهار کرد: ما در مجلس یازدهم هیچگاه ادعای حل کامل مشکلات مردم را نداشتهایم، بلکه تلاش کردهایم تا گامی در جهت بهبود وضعیت و رفع موانع و مشکلات موجود برداریم.
عضو هیأترئیسه مجلس ادامه داد: در مواردی برای اینکه بتوانیم نتایج ملموس مصوبات مجلس را حس کنیم، باید یک فرایند زمانی طی شود. به عنوان مثال، برای مهار تورم، نیازمند طی یک فرآیندهایی هستیم و این زمانبر است، چرا که تصویب قانون یک وجه است، اما اجرایی شدن آن با چالشهای بسیاری روبهرو است.
متفکر آزاد درباره طرح شفافیت نیز، اظهار کرد: در ابتدا بنده و بخشی از نمایندگان مدافع طرح اولیه شفافیت بودیم و با طرح فعلی که شامل شفافیت قوای سهگانه است، مخالف بودیم، اما با استدلال دوستان مبنی بر اینکه همه نهادها در طرح باشند و ماده ۳ آن مربوط به مجلس باشد قانع شدیم. این سامانه شفافیت داوطلبانه نمایندگان نیز که از اسفندماه آغاز به کار کرده است، همه آرای نمایندگان، به جز رأیهای برگهای را شفاف کرده است و بنده این را فرصتی برای شکستن سد مقاومت در برابر شفافیت میدانم.
نماینده مردم تبریز در مجلس در پاسخ به سؤالی درباره شایعه اهدای خودروی شاسی بلند به نمایندگان در ازای رأی منفی به استیضاح فاطمیامین، تصریح کرد: تا جایی که ما در جریان هستیم، در موج های بی رحمانه رسانه ای، اکثریت نمایندگان سالم مجلس، مظلوم واقع میشوند چرا که در حال حاضر، قاطبه نمایندگان مجلس، مثل برخی دورههای قبل در مناطق شمال شهر زندگی نمیکنند و البته که استثنائاتی موجود است.
وی افزود: آخرین تماسی که قبل از این برنامه با دوستان هیأت نظارت داشتم، مبنی بر این بود که اولا موضوع اهدای خودرو به برخی نمایندگان، ارتباطی با استیضاح نداشته است و ثانیا تعداد آن به این مقدار نبوده است؛ در نهایت بنده هم اطلاع دقیقی ندارم که چند نفر از نمایندگان خودرو گرفتهاند، زیرا من خودم نگرفتهام، اما به هر حال ممکن است برخی از افراد هم خودرو گرفته باشند، اما تعداد دقیق آن باید توسط هیأت نظارت و تحقیق و تفحص مشخص شود، چرا که دادههای موجود مجلس، برای بررسی دقیق این موضوع، کفایت نمیکند.
پایان پیام/