علمی

تاریخ پرتاب Aditya-L1 مشخص شد؛ اولین مأموریت خورشیدی هند

هند اولین مأموریت رصدخانه خورشیدی خود را با نام Aditya-L1 و با هدف مطالعه خورشید در تاریخ ۱۰ شهریورماه (اول سپتامبر) به انجام می‌رساند.

تنها چند روز پس از فرود موفقیت‌آمیز مأموریت ماه‌نورد چاندرایان ۳، حالا این کشور برای موفقیت دیگری آماده می‌شود. پرتاب Aditya-L1 در ساعت ۲۳:۲۰ به وقت محلی در تاریخ اول سپتامبر از مرکز فضایی Satish Dhawan در جنوب هند با استفاده از ماهواره پرتاب قطبی (PSLV-XL) و توسط آژانس فضایی هند انجام خواهد شد.

سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) اعلام کرد پس از پرتاب، فضاپیما تقریباً به ۱۰۹ روز زمان نیاز دارد تا به مدار هاله‌ای در اطراف نقطه لاگرانژ ۱ (L1) برسد که بین خورشید و زمین در فاصله ۹۳۳ هزار مایلی قرار دارد.

اولین مأموریت خورشیدی هند ۱۰ شهریورماه آغاز می‌شود

هدف سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO)، درک بهتر گرمایش تاج، جهش جرم تاج، فعالیت‌های پیش از شعله‌ورشدن و حین شعله‌ور شدن و ویژگی‌های آن‌ها، پویایی آب‌وهوای فضا و انتشار ذرات و میدان‌ها از طریق ماموریت Aditya-L1 در خورشید است. ماهواره ۳۳۰۰ پوندی در این مأموریت شامل تعدادی محموله علمی، رصدی و آزمایشی از جمله چهار محموله سنجش از دور خواهد بود.

مأموریت Aditya-L1 با کد PSLV-C57 اهداف علمی مختلفی مانند بررسی دینامیک اتمسفر فوقانی خورشیدی، بررسی گرمایش کرومسفری و تاجی، مشاهده ذرات در محل و محیط‌های پلاسما و مطالعه فیزیک تاج خورشیدی و مکانیسم گرمایش را دنبال می‌کند.

در سال ۲۰۰۸ میلادی، Aditya-L1 در اصل به عنوان Aditya (در زبان هندی به معنی خورشید) برای مطالعه تاج خورشید (بیرونی‌ترین لایه جو خورشید) برنامه‌ریزی شد. با این وجود، ISRO بعداً ماموریت Aditya L-1 را تغییر نام داد تا هدف خود را گسترش دهد و آن را به عنوان یک رصدخانه تمام عیار برای مطالعه محیط‌های خورشیدی و فضایی طراحی کند.

هفته گذشته، آژانس فضایی هند با فرود موفقیت‌آمیز ماموریت چاندرایان-۳، که در ماه ژوئیه به عنوان جانشین چاندرایان ۲ پرتاب شده بود، توجه جوامع بین‌المللی را به خود جلب کرد. دستاورد قابل توجه این فضاپیما در فرود در قطب جنوب ماه، هند را به اولین کشوری تبدیل کرد که چنین موفقیتی را رقم زده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا