سیاسی

برگزاری نشست فوق‌العاده نمایندگان شمال‌غرب در مجلس با مخبر درباره مشکلات دریاچه ارومیه

برگزاری نشست فوق‌العاده نمایندگان شمال‌غرب در مجلس با مخبر درباره مشکلات دریاچه ارومیه

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی رئیس مجمع نمایندگان شمال غرب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به شرایط بحرانی ایجاد شده برای دریاچه ارومیه، از برگزاری جلسه فوق‌العاده مجمع نمایندگان شمال غرب کشور با هدف بررسی مشکلات احیای دریاچه ارومیه با مسئولان مربوطه خبر داد و گفت: در این جلسه، علاوه بر نمایندگان چهار استان غربی کشور، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی و جمعی از نمایندگان استان تهران نیز حضور داشتند.

وی افزود: از دستگاه‌های اجرایی نیز، دبیر ستای ستاد احیای دریاچه ارومیه، معاونین وزارت نیرو، معاونین سازمان محیط زیست، نماینده وزیر جهاد کشاورزی در ستاد احیای دریاچه ارومیه حضور داشتند و نمایندگان حاضر، مسائل را مطرح کردند.

رئیس مجمع نمایندگان شمال غرب گفت: نمایندگان اظهار نگرانی شدید خود را از وضعیت دریاچه ارومیه که تراز حجم آب به حد بحرانی رسیده است، اعلام کردند، هر چند در حوزه سخت‌افزاری و انجام طرح‌های سخت‌افزاری مثل انتقال آب از سدکانی سیب و احداث تونل و کانال انتقال آب به دریاچه ارومیه، کارهای مثبتی انجام شده است.

میرتاج‌الدینی اظهار کرد: در حوزه‌های نرم‌افزاری چون اصلاح الگوی کشت و مدیریت مصرف آب در حوزه آبریز دریاچه و مکانیزه کردن کشاورزی، کار قابل‌توجهی انجام نشده است و بخش عمده بحران پیش آمده مربوط به عدم مدیریت منابع و مصارف آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه است.

وی ادامه داد: در این جلسه دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه و استاندار ارومیه ضمن ارائه گزارش اقدامات انجام شده و طرح‌های نیمه‌تمام و مشکلات مجوز، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، اعلام کردند که ۲۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که در مرحله تخصیص قرار دارد.

رئیس مجمع نمایندگان شمال غرب گفت: وجود ۱۰۵ هزار چاه در حوزه آبریز دریاچه که ۷۰ هزار چاه غیرمجاز است، باید تکلیف آن مشخص شود. بستر انتقال آب از سد «کانی‌سیب» کامل است و در فصل پاییز و زمستان، ۳۵۰ میلیون مترمکعب انتقال آب به دریاچه ارومیه را دارد، به زودی فاز دوم این طرح با تکمیل پروژه با دین‌آباد ۱۸۰ میلیون مترمکعب حجم انتقال افزایش خواهد یافت و در دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.

میرتاج‌الدینی ادامه داد: معاون سازمان محیط زیست، حقآبه مورد نیاز دریاچه ارومیه را سالانه ۳ میلیون و 423 هزار مترمکعب اعلام کرد که متأسفانه تأمین نمی‌شود و تنها راه نجات دریاچه ارومیه را در مدیریت صحیح منابع و مصارف حوزه آبریز دریاچه ارومیه دانستند.

وی افزود: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که جلسه‌ای با حضور آقای مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه در اولین فرصت تشکیل دهیم و مشکلات را بررسی کنیم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، ادامه داد: همچنین تکمیل طرح نیمه‌تمام در بخش سخت‌افزاری از جمله طرح بادین‌آباد، تصفیه‌خانه تبریز و احداث ۳۰ کیلومتر لوله‌گذاری برای انتقال آب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه، پیگیری خواهد شد.

میرتاج‌الدینی گفت: در این جلسه تأکید شد که دولت در تخصیص ۲۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز ستاد احیای دریاچه ارومیه تسریع کند. همچنین مقرر شد در برنامه هفتم توسعه، ماده‌ای برای تداوم فعالیت‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه و اصلاح الگوی کشت اضافه شود.

وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی تغییر الگوی کشت و مکانیزه کردن اراضی کشاورزی تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز در این رابطه مدیریت صحیح منابع و مصارف آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه یک ضرورت است.

رئیس مجمع نمایندگان شمال غرب تأکید کرد: لازم است دستگاه‌های مرتبط، از جمله وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست با حضور مستقیم وزیر کشاورزی و رئیس سازمان محیط زیست، مسائل مربوط به دریاچه ارومیه را پیگیری و اقدام و نمایندگان مجلس در این خصوص از ابزار نظارتی برای حُسن انجام اقدامات وظیفه نظارتی خود عمل کنند. محیط زیست الزامات محیط زیستی دریاچه ارومیه را به صورت جدی پیگیری خواهد کرد.

پایان پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا