سیاسی

نمایندگان در جریان گزارش سیاستگذاری مدیریت بازار کالاهای استراتژیک چه گفتند؟

نمایندگان در جریان گزارش سیاستگذاری مدیریت بازار کالاهای استراتژیک چه گفتند؟

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، در جلسه علنی امروز (دوشنبه 2 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درخصوص بررسی نحوه سیاستگذاری دستگاه های متولی در حوزه مدیریت بازار کالاهای استراتژیک گندم و برنج در کشور، تعدادی از نمایندگان به بیان نظرات خود پرداختند.
اکنون به وارد کننده گوشت مرغ تبدیل شده ایم که جای تاسف دارد
احد آزادیخواه عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلسگفت: در ایام محرم که مصادف با بازگشت حجاج است، میزان مصرف پروتئین سفید و گوشت افزایش یافته است. مجموعا در کشور 17 هزار مرغداری فعال گوشتی داریم که حدود 70 هزار نفر در این عرصه فعالیت می کنند.

نماینده مردم ملایر در مجلس یازدهم ادامه داد: ظرفیت تولید سالانه کشور 2 میلیون و 400 هزار تن گوشت مرغ است که روزانه 6 هزار تن می شود، اگر ظرفیت را بکار بگیریم بیش از نیاز تولید می کنیم و مازاد را می توانیم صادر کنیم، اما اکنون به وارد کننده گوشت مرغ تبدیل شده ایم که جای تاسف دارد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با تاکید بر اینکه مجلس با همکاری دولت موضوع کالابرگ الکترونیک را به منظور تقویت قدرت خرید مردم تصویب کرد، گفت: متاسفانه امروز قدرت خرید مردم کاهش یافته و از سوی دیگر میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری از 130 میلیون قطعه به 80 میلیون قطعه جوجه یک روزه کاهش پیدا کرده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم عنوان کرد: بانک های مرکزی و کشاورزی باید برای تامین ارز نهاده های دامی فکری کنند تا نهاده ها به دست تولیدکنندگان و مرغداران برسد.

رانت ها را جمع کنید، در دولت انقلابی جای این گونه کارها نیست

در ادامه منصورعلی زارعی کیاپی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: 85 درصد برنج مورد نیاز کشور در استان های شمالی کشت می شود، اما این روزها شرایط سختی داریم. چه اتفاقی رخ داده که قیمت برنج به نصف رسیده است؟ آیا هزینه تولید و تورم کاهش یافته است؟

وی ادامه داد: چه می شود که دولت برای تامین نیاز بازار 2 میلیون تن برنج وارد می کند که بیشتر از نیاز داخلی است، چرا قانون قیمت گذاری رعایت نمی شود؟ امروز برنج کاران در کنار انبارهای برنج خود ناله می کنند اما کسی محصول آنها را نمی خرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه اقدامات انجام شده با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص تامین 90 درصد نیاز مواد غذایی در داخل کشور مغایرت دارد، ادامه داد: می توان 800 هزار تن برنج مورد نیاز کشور را که از طریق واردات تامین می شود را در عرض 3 سال با افزایش بهره وری تامین کنیم.

زارعی تصریح کرد: رانت ها را جمع کنید، در دولت انقلابی جای این گونه کارها نیست. مردم، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نگران هستند.

قیمت مرغ 3 برابر افزایش یافته است

در ادامه غلامرضا نوری قزلجه نماینده مردم بستان آباد در مجلس یازدهم گفت: یکی از مواردی که طی سال های اخیر وقت زیادی را از وزارت جهاد کشاورزی گرفت موضوع کاشت یک میلیارد نهال بود که کارها را به حاشیه برد. حذف ارز ترجیحی و یارانه قابل توجه از بخش کشاورزی، شرایط امروز را رقم زده و بخشی از دامداران کوچک و متوسط حذف شده اند که نوعی آسیب به چرخه تولید پروتئین است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ادامه داد: کشوری که تولیدکننده بود، امروز افتخار می کند که می تواند به موقع گوشت مرغ، تخم مرغ نطفه دار و گوشت قرمز مورد نیاز کشور را وارد کند!

وی با اشاره به اینکه افرادی که اعلام می کردند حذف ارز ترجیحی تاثیری بر سفره مردم ندارد، باید بدانند که قیمت مرغ 3 برابر افزایش یافته است، ادامه داد: کمیسیون کشاورزی مجلس درخصوص تعیین قیمت گندم جلسه به موقعی برگزار و قیمت 17 هزار تومانی را اعلام کرد، اما این موضوع عملی نشد. شاهدیم علی رغم داشتن گندم، مردم به دلیل کمبود آرد در صف نان هستند.

چرا در حالی که ارزی برای واردات دارو وجود ندارد، برنج وارد می کنیم؟

علی اصغر باقرزاده نیز با بیان اینکه امروز اعتماد کشاورزان از بین رفته و این اعتماد سرمایه اجتماعی کشور است، گفت: متاسفانه مسئولان نه تنها به قول خود عمل نمی کنند، بلکه خلاف آن را نیز انجام می دهند.

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس یازدهم با یادآوری اینکه مگر آقای مخبر قول خرید تضمینی از کشاورزان را نداده بود، تصریح کرد: این در حالی است که متاسفانه مجدداً بحث واردات مطرح می شود. چقدر ما باید از این تریبون فریاد بزنیم که اعتماد کشاورز را از بین نبرید؟

وی تصریح کرد: امروز در حالی می گویند برای تامین دارو ارز وجود ندارد که برای برنج وارداتی ارز اختصاص می دهند. یارانه ای که برای واردات در نظر گرفته می شود، چرا به کشاورزان داده نمی شود؟

باقرزاده اضافه کرد: اکثر برنج های وارداتی از نظر کیفیت و بهداشت استانداردهای لازم را ندارند، اگر ما عرضه خرید برنج از کشاورز را نداریم، تکلیف کشاورزان را معلوم کنیم. امروز وضعیت به گونه ای است که کشاورزان حتی نمی توانند برای فرزندان خود یک خانه بسازند!

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: امروز 180 هزار تن برنج در انبارهای شالیکوبی استان مازندران وجود دارد و این عدد در استان های شمالی 350 هزار تن است. باید به داد کشاورز برسیم. قیمت کود، هزینه آب بها و افزایش قیمت تمام شده نیز از دیگر دغدغه های کشاورزان است.

مسائل حوزه کشاورزی فقط بر عهده وزیر جهاد نیست

در ادامه سید کاظم دلخوش اباتری ضمن تسلیت ایام عزای حسینی از رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، وزیر جهاد کشاورزی و به ویژه رئیس مجلس تشکر کرد و گفت: از اینکه آقای قالیباف بانی برگزاری این جلسه شده و پیگیر مسائل کشاورزان است، تشکر می کنم. ما از اینکه آقای نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی شد، اما مسئله این است که کار فقط برعهده وزیر جهاد کشاورزی نیست.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس یازدهم با بیان اینکه در بخش های مختلف هزینه های کشاورز روز به روز در حال افزایش است، ادامه داد: اگر دولت می خواهد مشکل کشاورزی کشور را حل کند، به جای اینکه دست به واردات محصولات کشاورزی بزند، از محصولات کشاورزی داخلی حمایت کند.

وی یادآور شد: در آمریکا، دولت محصولات کشاورزی را از کشاورز خریداری کرده و با قیمت پایین تر به مردم می فروشد. مابه التفاوت این رقم را دولت تامین می کند. مگر ما نمی توانیم از محصولات استراتژیک خود مثل برنج و گندم حمایت کنیم؟

دلخوش با بیان اینکه نحوه توزیع آرد در کشور، هزینه های کشور را چندین برابر افزایش داده است، افزود: دولت واردات برنج را در شرایطی آزاد کرد که 2 میلیون و یکصد هزار تن برنج وارد کشور شد که نیمی از آن باقی مانده و برنج تولیدی کشاورز نیز در انبارها موجود است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: متاسفانه در مورد زیتون، سه نوبر، ابریشم و سایر محصولات باغی و دامی نیز باید تصمیمات عاجل اتخاذ شود.

پایان پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا