وبسایت عبریزبان: محتوای ضد اسرائیلی از کتب درسی عربستان حذف شده است
مبلغ نوشت: وبسایت «واینت» اسرائیل در گزارشی نوشت که از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان محتوای درسی نیز تغییر یافته است و تمامی مفاهیم ضد یهود و اسرائیل حذف شده است.
به گزارش «مبلغ»- وبسایت «واینت» اسرائیل در گزارشی نوشت که از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان محتوای درسی نیز تغییر یافته است و تمامی مفاهیم ضد یهود و اسرائیل حذف شده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، به نقل از وبگاه اسرائیلی و عربزبان آی24 نیوز، در گزارش واینت آمده است: «“اشاره به یهودیان به عنوان میمون و خوک که شیطان را میپرستند حذف شده است و همچنین محتواهایی که آنها را خائن و دشمنان قسم خورده اسلام توصیف میکند».
این وبسایت در گزارش خود نوشت در حالی که این مطالب ضد اسرائیلی حذف شده است، همچنان مطالبی درباره «استفاده صهیونیستها از زنان، مواد مخدر و رسانهها برای دستیابی به اهداف و توطئههای خود وجود دارد که بر اساس آن اسرائیل قصد دارد مرزهای خود را از رود نیل در مصر تا فرات در عراق گسترش دهد».
این مقاله بر اساس یافتههای موسسه تحقیقات و سیاست بینالمللی IMPACT-SE در لندن، (نزدیک به اسرائیل)، به نگارش در آمده است و تغییراتی را که در حدود 300 کتاب درسی عربستان سعودی در مورد اسرائیل در پنج سال گذشته رخ داده است، نشان میدهد.
در بخشی از این گزارش آمده است که عربستان سعودی شعری در مخالفت با شهرک سازی یهودیان در فلسطین را از برنامه درسی حذف کرده و همچنین آموزشهایی که از دانش آموزان میخواست ادعاهای صهیونیستها درباره رابطه خود با فلسطین را رد کنند، لغو کرده است.
موسسه تحقیقات و سیاست بینالمللی IMPACT-SE در بخشی از یافتههای خود متوجه شده است که «اتهام آتش زدن مسجدالاقصی از سوی اسرائیل در سال 1969» از کتب درسی حذف شده است». در ارتباط با جنگ شش روزه نیز دلایل آغاز جنگ و تمایل اسرائیل برای تسلط بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی و چاههای نفت شبه جزیره سینا نیز از کتابهای درسی حذف شده است.
شبکه آمریکایی سی ان ان نیز در دهم ژوئن گذشته در پایگاه اینترنتی خود نوشت: «کتابهای درسی در عربستان تغییر کردهاند. پژوهشگران در بررسیهای خود متوجه میانه روی تدریجی در موضوعهای مختلف از نقش های جنسیتی گرفته تا ترویج تسامح و تساهل (در کتب درسی عربستان) شدهاند».
«مؤسسه نظارت بر صلح و رواداری فرهنگی در آموزش مدارس» که رصد میکند چه تصویری از اسرائیل و یهودیان در کتابهای آموزشی ترسیم میشود نیز سال گذشته در گزارشی نوشت: «تقریباً همه مثالهایی که تصویری منفی از مسیحیان و یهودیان ارائه میکند» از تازه ترین کتابهای درسی در عربستان سعودی حذف شده است. به موجب این بررسی، از جمله نمونههای برجسته حذف شده از کتب درسی، برداشت ها مبنی بر این است که «یهودیان و مسیحیان دشمن اسلام هستند» یا «یهودیان و مسیحیان به خاطر از بین بردن یا تحریف تورات و انجیل مورد انتقاد هستند».