علمی

اولین پیوند کاملاً رباتیک هر دو ریه‌ در جهان با موفقیت انجام شد

دانشگاه نیویورک (NYU) با اولین پیوند کاملاً رباتیک هر ۲ ریه در جهان به نقطه‌عطف پزشکی دست یافت. یک زن 57 ساله مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) با استفاده از سیستم رباتیک داوینچی Xi تحت این پیوند ریه دوگانه قرار گرفت.

براساس گزارش BBC، سال 2022 بیمارستان Cedars Sinai در لس‌آنجلس، پیوند تک‌ریه نیمه‌رباتیک را انجام داد اما در عمل جدید پزشکان موفق شدند اولین پیوند ریه دوگانه کاملاً رباتیک را انجام دهند. بیمار 57 ساله بیش از یک دهه است از بیماری COPD رنج می‌برد و پس از ابتلا به کووید نیز حالش وخیم‌تر شده بود.

اولین پیوند کاملاً رباتیک ریه‌ دوگانه

در جراحی کاملاً رباتیک پیوند ریه‌ها، پزشکان با کمک ربات ریه‌های بیمار را خارج و محل جراحی را برای پیوند آماده کردند، سپس ریه‌های اهداکننده را از طریق برشی کوچک در هر طرف به بیمار پیوند زدند. به گفته دکتر «استفانی اچ چانگ» (Stephanie H. Chang)، مدیر بخش پیوند ریه NYU، در مقایسه با جراحی‌های معمولی پیوند ریه، برش‌های انجام‌شده با سیستم رباتیک داوینچی Xi تقریباً از 8 اینچ به 2 اینچ کاهش می‌یابد.

پیوند ریه کاملاً رباتیک

درواقع یکی از نکات مثبت پیوند کاملاً رباتیک بهبود زودتر بیمار و کاهش درد پس از انجام عمل جراحی است. بیمار 57 ساله اکنون در بیمارستان درحال گذراندن دوره نقاهت خود است و می‌تواند حتی راه برود. او چند روز دیگر نیز مرخص می‌شود؛ یعنی تقریباً یک ماه پس از اینکه زیر تیغ جراحی قرار گرفت.

به‌طورکلی در مدت اخیر شاهد پیشرفت‌های بزرگی در عرصه رباتیک پزشکی بودیم. چند هفته قبل، محققان دانشگاه جانز هاپکینز و استنفورد برای آموزش ربات از روش یادگیری تقلیدی استفاده کردند که به ربات امکان می‌دهد از آرشیو بزرگی از فیلم‌ها یاد بگیرد و دیگر نیازی به برنامه‌نویسی برای هر حرکت نخواهد داشت. این‌گونه جراحی‌های رباتیک می‌توانند خطاهای پزشکی را کاهش دهند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا