علمی

یک هواپیمای بوئینگ 787 با قابلیت حمل 300 مسافر برای اولین‌بار در قطب جنوب فرود آمد

تیمی از دانشمندان موفق شدند برای «اولین‌بار در جهان» یک هواپیمای بوئینگ 787 با ظرفیت بیش از 300 نفر را در قطب جنوب فرود بیاورند.

اولین فرود موفق بوئینگ 787 در قطب جنوب

براساس گزارش اسکای، این هواپیما که یک بوئینگ 787 دریم‌لاینر بوده، چهارشنبه شب گذشته با موفقیت در فرودگاه ترول (Troll) قطب جنوب فرود آمده است. همچنین این هواپیما یک تیم 45 نفره متشکل از محققان و کارکنان مؤسسه قطبی نروژ را نیز با خود حمل کرده و 12 تن تجهیزات تحقیقاتی را با خود جابه‌جا کرده است.

«کامیلا برکه»، مدیر این مؤسسه، با اشاره به موقعیت ایستگاه تحقیقاتی آن‌ها با نام «سرزمین شهبانو ماود» گفت:

«این یک عملیات بزرگ و نقطه عطف مهمی برای ترافیک هوایی به سرزمین شهبانو ماود محسوب می‌شود. فرود آوردن چنین هواپیمای بزرگی فرصت‌های کاملاً جدیدی را برای زیرساخت‌های ترول ایجاد می‌کند که باعث تقویت تحقیقات نروژی در قطب جنوب خواهد شد.»

فرودگاه ترول نواری به طول 3000 متر از یخ-آبی است که فقط بین ماه‌های اکتبر و مارس کار می‌کند. از این فرود به‌عنوان یک دستاورد برجسته یاد شده است، اما هنوز مشخص نیست که آیا در آینده نیز شاهد پروازهای تجاری به‌سمت قطب ‌جنوب خواهیم بود یا خیر.

به گفته گروه نروژی، هر سال تا 10 کشتی با اندازه‌های مختلف به‌سمت قاره قطب جنوب حرکت می‌کنند، اما درصورتی‌که امکان پرواز با هواپیماهای بسیار بزرگ‌تر وجود داشته باشد، تعداد سفرهای موردنیاز کاهش پیدا خواهد کرد:

«مهم‌ترین مسئله مزایای زیست‌محیطی است که می‌توانیم با استفاده از هواپیماهای بزرگ و مدرن به آن‌ها دست پیدا کنیم. این امر می‌تواند به کاهش مجموع انتشار گازهای گلخانه‌ای و ردپای زیست‌محیطی در قطب جنوب کمک کند.»

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا