پژوهش جدید: مصرف چربیهای مفید میتواند از شما در برابر سرطان محافظت کند
تحقیقات جدید دانشگاه جورجیا نشان میدهد اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 علاوهبر کاهش کلسترول، حفظ سلامت مغز و بهبود سلامت روان، میتوانند به پیشگیری از انواع سرطانها کمک کنند.
براساس گزارش Futurity، محققان دانشگاه جورجیا (UGA) دادههای بیش از 250 هزار نفر را بررسی کردند و دریافتند سطوح بالاتر اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
بهعبارتدیگر، شرکتکنندگانی که سطوح بالاتری از امگا 3 داشتند، ریسک ابتلای سرطان روده بزرگ، معده، ریه و سرطانهای دستگاه گوارش در آنها کمتر بود. مصرف سطوح بالای امگا 6 نیز با کاهش 14 درصدی نرخ سرطانهای مختلف ازجمله مغز، ملانوم بدخیم، مثانه و غیره همراه بود.
مصرف امگا 3 و امگا 6 برای محافظت در برابر سرطان
«یوچن ژانگ» (Yuchen Zhang)، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشجوی دکترا در کالج بهداشت عمومی UGA، میگوید: «میزان بالاتر امگا 3 و امگا 6 با نرخ کمتر سرطان مرتبط است. این یافتهها نشان میدهد آدمهای عادی باید روی دریافت بیشتر این اسیدهای چرب در رژیم غذایی خود تمرکز کنند.»
در این مطالعه، محققان روی دادههای 250 هزار نفر در بریتانیا کار کردند؛ از این تعداد تقریباً 30 هزار نفر طی دوره مطالعه به یکی از انواع مختلف سرطان مبتلا شدند.
تحقیقات قبلی ارتباط سطوح اسیدهای چرب و خطر ابتلا به سرطان را نشان داده بودند. این تحقیق نیز تأکید ویژهای بر ارتباط اسیدهای چرب مفید و سرطان داشته است؛ البته نمیتوان قطعی تعیین کرد اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 باعث کاهش میزان سرطان یا افزایش احتمال زندهماندن افراد مبتلا به سرطان میشوند یا خیر.
بهطورکلی، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 که «چربیهای سالم» شناخته میشوند، برای سلامت انسان ضروری هستند. این چربیها در ماهیها، آجیل و برخی روغنهای گیاهی مانند روغن کانولا وجود دارند اما بیشتر افراد احتمالاً به اندازه کافی از این مواد غذایی استفاده نمیکنند؛ به همین دلیل بسیاری به قرص و داروهای مکمل روغن ماهی روی میآورند.
البته نباید بدون مشورت با دکتر متخصص قرصهای مکمل روغن ماهی را مصرف کرد؛ چراکه تأثیرات آن در افراد متفاوت است. برای مثال، در مطالعه حاضر محققان دریافتند سطوح بالای امگا 3 میتواند خطر سرطان پروستات را کمی افزایش دهد. زنان با خیال راحتتری میتوانند امگا 3 مصرف کنند.
یافتههای این پژوهش در ژورنال International Journal of Cancer منتشر شده است.