علمی

ناسا برای اولین بار با فناوری لیزر، یک ویدیو 4K را به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاد

مهندسان ناسا ارتباطات لیزری را با موفقیت آزمایش کردند و توانستند با این فناوری، یک ویدیو 4K را از یک هواپیمای در حال پرواز در ایستگاه فضایی بین المللی استریم کنند.

همانطور که ناسا در بیانیه خود توضیح می‌دهد، با وجود این فناوری در طول مأموریت‌های آرتمیس، می‌توان از فرود فضانوردان روی ماه، پوشش زنده ارائه کرد و به‌طورکلی از آینده خوبی در زمینه توسعه ارتباطات نوری خبر می‌دهد که می‌تواند انسان‌ها را به مریخ و فراتر از آن برساند.

ناسا معمولاً برای ارسال داده و گفتگو با فضانوردان از امواج رادیویی استفاده می‌کند، اما درباره ارتباطات لیزری می‌گوید که این فناوری با استفاده از نور مادون قرمز می‌تواند داده‌ها را 10 تا 100 برابر سریع‌تر از امواج رادیویی منتقل کند.

نحوه ارسال داده‌ها به ایستگاه فضایی بین المللی

در این آزمایش، مهندسان ناسا یک هواپیما را به ترمینال لیزری قابل‌حمل مجهز کردند و سپس با پرواز بر فراز دریاچه ایری در مرز ایالات متحده آمریکا با کانادا، هواپیما داده‌ها را به کلیولند ارسال کرد. سپس داده‌ها از طریق یک شبکه زمینی به مرکز آزمایشی نیومکزیکو ناسا منتقل شدند، جایی که آن‌ها برای ماهواره LCRD این آژانس در فاصله 35 هزار کیلومتری زمین ارسال می‌شوند. در نهایت، LCRD داده‌ها را به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال کرد.

تصویر متحرک زیر روند ارسال داده‌ها با فناوری لیزری ناسا را نشان می‌دهد:

هرچند برخی مأموریت‌های آرتمیس به تعویق افتاده‌اند، طبق تغییرات ناسا، مأموریت آرتمیس 3 که برای اولین بار پس از سال 1972 قرار است انسان‌ها را به سطح ماه بازگرداند، اکنون با تأخیر 9 ماهه، برای سپتامبر 2026 مصادف با شهریور 1405 برنامه‌ریزی‌شده است. بنابراین تا آن زمان ممکن است با کمک ارتباطات لیزری به‌صورت زنده و 4K شاهد ورود فضانوردان به سطح ماه باشیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا