شکایات درباره عدم افزایش ظرفیت پزشکی در کمیسیون اصل 90 مجلس بررسی می شود
علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، ضمن تقدیر از اقدامات دولت سیزدهم در راستای ارتقاء دسترسی مردم به خدمات پزشکی، با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی که با حمایت رئیس جمهور و نمایندگان مجلس در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، گامی بزرگ در راستای تحقق عدالت اجتماعی در حوزه سلامت برشمرده میشود.
خضریان در ادامه با تأکید بر ضرورت افزایش تربیت پزشک و دندانپزشک خاطرنشان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجراست، شکایاتی در کمیسیون اصل نود مبنی بر عدم اجرای مصوبه توسط وزارت بهداشت واصل شده است. موارد تخلفات وزارت بهداشت در تعیین ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی طی نامهای به این وزارتخانه ابلاغ شد و اصلاح آن در دفترچه انتخاب رشته پیش از انتشار دفترچه درخواست شده است.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در تشریح مواردی که از سوی این کمیسیون به وزارت بهداشت تذکر داده شده است، افزود: موضوع ظرفیت کل پزشکی عمومی و دندانپزشکی عمومی در سال ۱۴۰۲ طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی میبایست ۱۱ هزار و ۵۲۰ نفر برای رشته پزشکی و ۲ هزار ۲۱۵ نفر برای رشته دندانپزشکی اعلام شود. لذا بر اساس قانون وزارت بهداشت مکلف است این ظرفیت را در دفترچه انتخاب رشته اعمال کند.
نماینده تهران، ری شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم گفت: موضوع دیگر ظرفیت سهمیه مربوط به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی طبق مصوبات میبایست برای رشته پزشکی ۳ هزار و ۵۲۰ نفر و برای رشته دندانپزشکی ۴۶۵ نفر در دفترچه انتخاب رشته قید شود.
وی با اشاره به پیگیری کمیسیون اصل نود مجلس در اجرای قانون عدالت آموزشی در سال گذشته گفت: کمیسیون اصل نود معتقد است با توجه به تذکرات سال گذشته، در سال جاری باید به این قانون عمل شود و مطابق قانون عدالت آموزشی، وزارت بهداشت موظف است ۳۰ درصد از ظرفیت پذیرش روزانه را به جذب با تعهد خدمت در مناطق محروم با اولویت بومیگزینی اختصاص دهد.
خضریان افزود: عدم تغییر در تعادل میان سهمیههای پذیرش به طوری که سهمیههای مصوبه شورا و قانون عدالت آموزشی از آنجایی که به صورت بومی و با تعهد خدمت در مناطق محروم جذب میشوند به حل مسئله توزیع پزشک کمک خواهند کرد. لذا نسبت به سهمیه روزانه اولویت بالاتری دارند و میبایست طبق قانون در دفترچه انتخاب رشته اعمال شوند و سهمیه شهریهپرداز مطابق سالهای گذشته جذب شوند. زیرا تبدیل آن به سهمیه روزانه باعث فشار مضاعف مالی و رفاهی میشود که برخلاف ادعاهای وزارت بهداشت است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود در ادامه با تأکید بر فوریت موضوع گفت: این موضوع جدای از مکاتبات اداری، در گفتگوی تلفنی با وزیر بهداشت، جهت اصلاح فوری در دفترچه مطالبه شد و در نهایت وزیر بهداشت نیز وعده اصلاح و پیگیری داده و مقرر گردید جدول اصلاح شده به این کمیسیون ارسال شود.
خضریان در بخش دوم سخنان خود به شکایت تعدادی از داوطلبین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در خصوص نحوه پذیرش یک هزار نفر افزایش ظرفیت این آزمون گفت: اقدام وزارت بهداشت در پذیرش آزمون دستیاری تخصصی پزشکی، تولید نارضایتی فراوانی از یک اقدام مثبت و تحولی را به دنبال داشته است. آقای دکتر عیناللهی در ابتدای امسال خبر از افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت پذیرش آزمون تخصص پزشکی دادند که خبر مسرتبخشی بود چراکه کمبود پزشک متخصص یکی از مشکلات اساسی مردم خصوصاً در نقاط محروم است و افزایش میزان تربیت پزشک متخصص کمک شایانی به حل این معضل خواهد کرد. اما در اقدامی تعجبآور هنگامی که دفترچه منتشر شد میزان افزایش ظرفیت کمتر از ۷ درصد بود. پس از انتخاب رشته اولیه، وزارت بهداشت اعلام کرد یک هزار نفر را در تکمیل ظرفیت پذیرش خواهد کرد که این نحوه اعمال ظرفیت خلاف عدالت است.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با تأکید بر افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی و دندانپزشکی در مقاطع عمومی و تخصصی گفت: به زودی در جلسه ای در کمیسیون اصل نود با حضور وزیر بهداشت، شکایات واصله و اصلاح تخلفات وزارت بهداشت را پیگیری خواهیم کرد.
خضریان در پایان خاطر نشان کرد: اقدامات معاونت آموزشی وزارت بهداشت برخلاف رویکرد تحولی دولت در راستای افزایش ظرفیت پزشکی است و امتداد مدیریت مطبگونه و فاقد نگاه توسعهای بر این بخش، در شرایطی که دولت مجاهدانه و شبانهروزی در تلاش برای ایجاد تحول در کشور است، اعتبار دولت را خدشهدار میکند.
پایان پیام/