رئیسی: آفریقا سرزمین فرصتهاست، نباید مورد غفلت قرار گیرد
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله سید ابراهیم رئیسی ساعتی پیش در فرودگاه مهرآباد در تشریح دستاوردهای سفر سه روزه خود به سه کشور آفریقایی، این سفر را در راستای تقویت عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران در این قاره دانست و تصریح کرد: ارتباطات با قاره آفریقا مانند ارتباط با کشورهای قاره آسیا و ارتباط با دیگر نقاط جهان دارای اهمیت است و نباید این سرزمین فرصتها مورد غفلت واقع شود.
رئیس جمهور کشورمان پس از سفر به سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه در آفریقا ساعتی پیش وارد تهران شد و با استقبال محمد مخبر معاون اوّل رئیس جمهور و با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه در فرودگاه مهرآباد با بیان اینکه مردم در قاره آفریقا به ارتباط با جمهوری اسلامی و به پیام انقلاب اسلامی و رهبری علاقهمند هستند، گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی به برکت این انقلاب، راهنمایی امام عظیمالشأن، به برکت خون مقدس شهدا و رهنمودهای رهبری ارتباط ایران با بسیاری از کشورها همچون آفریقا برقرار شده است و این کشورها با توجه به شاخصهای انقلاب اسلامی، استعمارستیزی، حقخواهی و حقطلبی به انقلاب ایران علاقهمند شدهاند.
رئیسی با بیان اینکه ارتباط با کشورهای آفریقایی باید تقویت میشد، اظهار کرد: در سالهای گذشته ارتباط با این کشورها مورد بیمهری و کممهری واقع شده بود.
وی هدف خود از این سفر را تقویت عمق راهبردی جمهوری اسلامی در ارتباط با قاره آفریقا دانست و گفت: این کشورها با دارا بودن منابع سرشار طبیعی و مخازن و معادن، زمینهها و استعدادهای فراوانی دارند.
رئیس جمهور بخش دوّم اهداف سفر خود را اینگونه توصیف کرد: هدف دوّم تقویت ارتباطات اقتصادی و تجاری بود. ایجاد بازارهای صادراتی برای محصولات دانشبنیان با این سفر فراهم شد. امروز کشور این افتخار را به دست آورده که محصولات دانشبنیان تولید میکند و این محصولات بازار خوبی دارند. آفریقا خواستار محصولات دانشبنیان ایران است.
رئیس جمهور تامین مواد اوّلیه را از دیگر اهداف سفر خود به قاره آفریقا برشمرد و عنوان کرد: در این سفر موضوع کشت فراسرزمینی دنبال شد. در آفریقا زمینه خوبی برای تولید کالاهای اساسی وجود دارد. کار تهاتری با این کشورها برنامهریزی شد که ایران در ازای ارائه مواد پتروشیمی کالاهای اساسی را دریافت کند.
به گفته آیتالله رئیسی ارتباطات علمی و فناوری از موضوعات دیگری بود که در این سفر مورد پیگیری قرار گرفته است و در این زمینه در هر سه کشور، دفتری برای آشنایی با فناوری در ایران بازگشایی شد.
وی با اشاره به ارتباطات مردمی در این سفر عنوان کرد: در هر سه کشور ارتباطات مردمی و نخبگانی داشتیم و با فعالان اقتصادی نشستهایی برگزار شد و بازرگانان و فعالان اقتصادی برای تقویت و فعالسازی بازار بین ایران و آفریقا اعلام آمادگی کردند و قرار شد مشکلات مطرح شده و برخی موانع احتمالی برطرف شود. میبایست با قاره آفریقا بیش از گذشته هم در حوزه در سیاسی و هم در حوزههای اقتصادی و فرهنگی کار صورت گیرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تقویت همکاریهای دوجانبه با این کشورها منتهی به همکاریهای منطقهای و بینالمللی خواهد شد گفت: مواضع مشترکی با این کشورها در مبارزه با یکجانبهگرایی و دفاع از حقوق بشر واقعی و حفظ کیان خانواده و مبارزه با ناهنجاریهای اخلاقی و مبارزه با جرایم سازمانیافته داریم.
رئیسی ارتباطاتی که تاکنون با این قاره وجود داشته است را کافی ندانست و تاکید کرد: کنیا دروازه شرق آفریقاست و ارتباط با این کشور بسیاری از ارتباطات را تقویت میکند. هر کدام از این سه کشور جایگاهی داشتند که برای ایران حائز اهمیت است.
وی افزود: معتقدیم جهان محدود به غرب نیست و بنای ایران ارتباط با تمامی جهان است همانقدر که قاره آمریکا و آسیا دارای اهمیت است قاره آفریقا نیز دارای اهمیت است.
پایان پیام/