سیاسی

خاندوزی: دهه نود دوران افول اقتصاد ایران است

خاندوزی: دهه نود دوران افول اقتصاد ایران است

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت صبح امروز در نشست خبری که با موضوع عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم برگزار شد، گفت: تدبیر شورای اطلاع رسانی دولت این بود که همزمان با حضور بنده، رییس بانک مرکزی و رییس برنامه و بودجه هم در نشست حضور داشته باشند و اطلاع رسانی شفافی را از عملکرد دولت بدهند.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دهه نود در اقتصاد ایران، دهه افول شاخص‌های اقتصادی است، این دهه حاصل دیدگاهی بود که می گفت کشور مدیر می خواهد، نه خادم. دهه ۹۰ به عنوان دهه ای از دست رفته در اقتصاد ایران است.

وی گفت: زمانی در کشور عنوان می شد که مردم به خادم نیاز ندارند و مردم مدیر می خواهند، اما آن نگاه در پشت درهای بسته تصمیماتی را اتخاذ می کرد که نتیجه این شد که دهه ۹۰ در اقتصاد ایران، دهه افول بسیاری از شاخص های مهم اقتصادی شد. به نحوی که در دهه ۹۰ در حوزه سرمایه گذاری با شرایطی مواجه شدیم که نه تنها اقتصاد ایران رشد نکرد و درجا هم نزد، بلکه سرمایه گذاری های کشور ۴۷ درصد کاهش یافت.

وی یادآور شد: در دهه ۹۰ نرخ تشکیل سرمایه ثابت ماشین آلات بیش از ۶۰ درصد و سرمایه ثابت ساختمان حدود ۴۰ درصد کاهش یافت.

خاندوزی با بیان اینکه در زمینه سرمایه گذاری ماشین آلات و ساختمان روند دهه۹۰ کاملا تغییر کرده است و در سال ۱۴۰۱ با ۶.۷ درصد رشد سرمایه گذاری مواجه بودیم که از این عدد ۱۵.۳ افزایش رشد در بخش ماشین آلات و ۱.۲ درصد در بخش ساختمان بود.

خاندوزی یادآور شد: در زمینه سرمایه گذاری ماشین آلات و ساختمان با رشد ۶.۷ درصد مواجه هستیم و روند کاهشی که در گذشته وجود داشت متوقف شد.

وی گفت: در سنوات گذشته در حوزه اشتغال آمار یا ثابت بود یا دهم درصدی افزایش داشت و دولت گذشته هم برنامه ای برای افزایش اشتغال نداشت اما امروز مجموع متغیرهای حوزه اشتغال در حال رشد است. البته هنوز می دانیم وضعیت ایده آل نیست اما روند در حال اصلاح است و نرخ بیکاری ما بیش از ۴.۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

خاندوزی یادآور شد: در شرایط دولت را تحویل گرفتیم که آب خوردن هم به مسائل خارجی گره خورده بود و قرار بود آب و برق و گاز نباشد اما امروز به ظرفیت تولید برق و گاز افزوده شده و تمام تلاش دولت این است که در این حوزه کمترین فشار به مردم آورده شود.

وی اضافه کرد: شاخص های رشد در کشور ما و افزایش قیمتها در دهه ۹۰ به گونه ای دچار سخت جانی شدند که نه رشد اقتصادی به راحتی افزایش و نه تورم به راحتی کاهش می یافت.

خاندوزی یادآور شد: این مسئله ناشی از این بود که اقتصاد ایران در دام و تله رشد پایین و سرمایه گذاری صفر و منفی گرفتار شده بود. اما با سیاستهای اصلاحی دولت سیزدهم و اقدامات صورت گرفته، این روندها اصلاح شد و شاخص ها رو به بهبود رفت امیدواریم روند سال 1401 در سال 1402 و سال های آتی ادامه یابد تا از دام رشد پایین و سرمایه گذاری صفر و پایین خارج شود.

ادامه دارد…

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا