علمی

تصویر روز ناسا: چشمان غرق در خون؛ برخورد دو کهکشان

تصویر روز ناسا کهکشان‌های مارپیچی NGC 2207 و IC 2163 را نشان می‌دهد. میلیاردها سال بعد، فقط یکی از این 2 کهکشان باقی می‌ماند. تا آن زمان، این کهکشان‌ها آرام یکدیگر را تجزیه خواهند کرد و رویدادهای کیهانی شگفت‌انگیزی به نمایش می‌گذارند. ناسا این ترکیب کهکشانی را «چشمان غرق در خون» نامیده است.

درحال‌حاضر، این جفت کهکشان در مرحله برخورد و ادغام هستند تا به یک کهکشان تبدیل شوند. برخورد 2 کهکشان امواج عظیم ماده، لایه‌هایی از گاز متلاطم، خطوطی از غبار تاریک، فوران‌های حاصل از شکل‌گیری ستاره‌ها و جریان‌هایی از ستارگان رانده‌شده ایجاد می‌کند.

به گفته ناسا، سالانه ده‌ها ستاره جدید با جرمی مشابه خورشید در این 2 کهکشان مارپیچی متولد می‌شود. در این مرحله از ادغام کهکشانی، گاز و غبار میان کهکشان‌ها تحت‌تأثیر تعاملات فزاینده‌ای قرار می‌گیرد که به تولد ستارگان جدید می‌انجامد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر روز ناسا ترکیبی از نور مرئی ثبت‌شده با تلسکوپ هابل و نور فروسرخ ثبت‌شده با تلسکوپ جیمز وب است تا جزئیات بیشتری از ساختار کهکشان‌ها آشکار شود.

ستاره‌شناسان پیش‌بینی می‌کنند کهکشان بزرگ‌تر NGC 2207 که سمت راست تصویر قرار دارد، درنهایت کهکشان کوچک‌تر IC 2163 را که سمت چپ دیده می‌شود، در خود جذب خواهد کرد.

«چشمان غرق در خون»؛ کهکشان‌های مارپیچی NGC 2207 و IC 2163

در آخرین تعامل نزدیک این 2 کهکشان که حدود ۴۰ میلیون سال پیش به اوج رسید، کهکشان کوچک‌تر به‌صورت پادساعت‌گرد درحال چرخش بود و اکنون اندکی پشت کهکشان بزرگ‌تر قرار گرفته است.

برخلاف تصور رایج، فضای میان ستارگان در این کهکشان‌ها آن‌قدر وسیع است که هنگام برخورد کهکشانی، ستارگان معمولاً با هم برخورد نمی‌کنند.

کهکشان‌های IC 2163 و NGC 2207 در فاصله حدودی 80 میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی «سگ بزرگ» (کلب اکبر) قرار دارند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا