قالیباف در گفتوگوی تلویزیونی: از عملکرد مجلس راضی هستیم اما قانع نیستیم/ امسال هم به دولت اجازه دادیم از کالابرگ استفاده کند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی زنده تلویزیونی با موضوع تشریح عملکرد 3 ساله مجلس یازدهم، در ابتدای صحبتهایش، اظهار کرد: ما اگر بخواهیم مجموعه عملکرد هر مجموعه و دستگاهی را بررسی کنیم، بدون شک باید ببینیم که آیا مشکلات مردم حل شده است و از این مجموعهها احساس رضایت دارند یا خیر؟
وی افزود: اما زمانی که از سازمان و دستگاهی مثل مجلس صحبت میکنیم، منطقی است که باید اول ببینیم وظایف و مسئولیتهای آن دستگاه چیست و آیا نسبت به مسئولیتهایی که دارد وظایف خود را به درستی انجام داده است یا خیر؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: ما در مجلس وظیفه داریم بستر را فراهم کنیم، یا به تعبیر مقام معظم رهبری جادهسازی صحیح انجام دهیم تا مسیر حرکت را برای سایر قوا و بقیه دستگاهها و آحاد مردم فراهم کنیم.
قالیباف ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که مجلس در قانونگذاری، آیا نظام مسائل و مشکلات را دقیقاً میشناسد یا خیر؟ اگر میشناسد، اولویتها را مدنظر داده است؟ و یا اگر از طرف سایر قوا لوایحی به مجلس ارسال میشود، مجلس به درستی با اینها همکاری کرده است یا خیر؟ اینها موضوعاتی است که مجلس باید به درستی انجام دهد.
قالیباف تصریح کرد: معتقدم که مجلس در این بخشها به درستی آگاهی و دقت کامل و شناخت دقیق از نظام مسائل کشور در سطح ملی و بینالمللی وظایف خود را انجام داده است.
وی در تشریح مصادیق اقدامات سازنده مجلس یازدهم در سه سال اخیر، گفت: این نکته که عرض کردم از اقدامات مجلس راضی هستیم، به این معنا نیست که به همین مقدار قانع هستیم، زیرا ما معتقدیم که حتماً باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهیم تا در سال چهارم، بخشی از کارها و طرحها و لوایحی که انجام نشده است، با قدرت پیش رود و بهخصوص اینکه سال آخر را با همان تحرک سال اول انجام دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: وقتی که ما از نظام مسائل صحبت میکنیم، منظور این است که مردم ما مشکلاتی دارند و مسائل جاری و مبتلابه آنان محسوب میشود، در کنار اینها مسائل میانمدت و نیز برنامههای بلندمدت از جمله برنامههای توسعه و سند چشمانداز مطرح است و ما در مجلس باید هر سه سطر را مدنظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما اگر بخواهیم به موضوعات امروز مردم نگاه کنیم، به عنوان مثال یکی از موضوعات، خودرو است، یکی دیگر از موضوعات گرانی کالاهای اساسی، موضوعات سلامت و ارز و غیره است و در کنار آن مسائلی چون تورم، رشد اقتصادی و بیکاری و غیره از مسائل بلندمدتتر و کلانتر محسوب میشوند.
رئیس مجلس با اشاره به اقدامات مجلس در مقوله ارز یادآور شد: ما در مسئله ارز، اولاً قانون مربوط به قاچاق کالا و ارز را در این مجلس به طور کامل بازنگری و اصلاح کردیم که خودِ این قانون در مشکلاتی که بر تولید اثر میگذارد، هم ناظر به مسائل روزمره مردم و هم افقهای بلندمدت است.
قالیباف ادامه داد: در مسائل ارزی یکی از بحثهای حوزه بانک مرکزی این بوده که مسئولیت مستقیم مدیریت ارز و برخورد با متخلفین این حوزه با کیست؟ این نکته و همچنین مسئولیت مرتبط با بحث سکه که یکی از مسائل مهم این روزها است، در این قانون شفاف شده که بهطور مستقیم مسئولیت این حوزه با بانک مرکزی است.
وی اضافه کرد: حتی نقش بانک مرکزی در دخالت در موضوعات و درآمدهای ارزی، نحوه توزیع ارزی و بهخصوص با مشکلاتی که ما در حوزه تحریم داریم، سبد ارزی جغرافیای ارزی در این قانون پیشبینی شده است.
رئیس مجلس در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: ما یک قانون دائمی در رابطه با ارز داریم که مدل آن نرخ شناور مدیریت شده است، حالا ممکن است نظرات مختلفی در این زمینه باشد، اما در قانون تعیین نرخ ثابت برای ارز پیشبینی نشده است، چرا که سیاست برنامه ششم توسعه و نیز قانونهای دائمی و قانون برنامه سالانه بودجه بحث نرخ شناور مدیریت شده را تعیین کردهاند.
قالیباف ادامه داد: در قانون ارز ترجیحی همه بحث ما این بوده که یک قیمت مقطوع برای بخشی از کالاها، بهخصوص کالاهای اصلی تعیین شود و مجلس شورای اسلامی در کنار حذف ارز ترجیحی، کالابرگ الکترونیکی پیشبینی کرده است و در این کالابرگ الکترونیکی گفته که قیمتهای شهریور ۱۴۰۰ برای کالاها تعیین شود.
رئیس مجلس تصریح کرد: متاسفانه در عمل، ارز ترجیحی حذف شد، اما کالابرگ الکترونیکی اجرایی نشد، چرا که میخواستیم کالابرگ الکترونیکی را با یارانه نقدی جبران کنیم، اما زمانی که با این شتاب تورم در کشور مواجه هستیم، باید ببینیم آیا میزان یارانهای که به مردم میدهیم جبران افزایش قیمتها را انجام میکند که طبیعتاً اینگونه نیست.
قالیباف در بخش دیگری از صحبتهایش، اظهار کرد: ما در مجلس موضوع کالابرگ را برای بار دوم در قانون بودجه امسال نیز پیشبینی کردیم و به دولت اجازه دادیم تا از کالابرگ الکترونیکی استفاده کند و دولت نیز در حال حاضر اعلام کرده که آمادگی کامل برای اجرای این طرح را دارد و حتی در چند استان نیز برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کردهاند.
وی تأکید کرد: ما در برنامه هفتم به دولت پیشنهاد دادهایم تا ۲۵ قلم کالا که حدود ۹ قلم آن مواد غذایی و ۱۶ قلم دیگر کالاهای اساسی است را تدارک ببینیم چرا که مردم و همه اقشار همیشه نیازمند این کالاها هستند.
رئیس مجلس یازدهم یادآور شد: اگر به جای کالا پول نقدی به مردم تعلق بگیرد از طرفی مشکل افزایش نقدینگی رخ میدهد و از طرف دیگر برای تولید و اشتغال مشکل جدی ایجاد میشود.
در حال تکمیل…