احدیان: نگاه تخصصی در دوره دوازدهم مجلس باید پررنگتر باشد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدسعید احدیان دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در برنامه تلویزیونی «صف اول» با اشاره به نقش احزاب و جریانهای سیاسی در انتخابات سالجاری، گفت: انتخابات یکی از آوردگاههای مهم کشور برای حضور جریانهای مختلف در کشور و کنشگری در مسائل مختلف است و بنده از همه نخبگانی که توانایی را در خود میببینند، خواهش میکنم که در انتخابات ثبتنام کنند.
وی افزود: یکی از بحثهایی که ما به آن اعتقاد داریم، حکمرانی نو است و نیاز دارد که نظام حکمرانیاش را نوسازی کند و در عرصههای مختلف تعریف میشود.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در ادامه گفت: یک ویژگی حکمرانی، حکم است، ترکیب تشخیص علمی و تصمیم سیاسی است و مشکل ما این است که گاهی وقتها تصمیم سیاسی میگیریم، بدون پشتوانه علمی و گاهی اوقات دقیقا بالعکس این موضوع رخ میدهد.
احدیان گفت: مجلس شورای اسلامی این دو موضوع را با هم دارد، هم یک نهاد سیاسی و هم نهاد تخصصی است و در دورههای گذشته ما صرفا فضای سیاسی را تجربه کردهایم تا صرفاً تخصصی.
وی افزود: مجلس باید ترکیب از موضع تخصص و سیاست باشد و مجلس فعلی با چنین رویکردی فعالیتهای خود را جلو میبرد.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در ادامه گفت: وقتی به گذشته نگاه میکنیم، به جریانهای مختلف نقد وارد است که افراد متخصص را کمتر در لیستهای خود قرار دادهاند و لیستها صرفا با همان نگاه سیاسی بسته شده است.
احدیان تصریح کرد: ما در دوره بعد مجلس باید نگاه تخصصی خود را پررنگتر کنیم و باید مبتنی بر نیازهای مجلس، فهرستها را ببندیم.
وی یاد آور شد: در مجلس قبل یکی از مهمترین محورهای ما جوانگرایی بود و در کل کشور هم این موضوع پیش، رفت و رهبر انقلاب هم در ابتدای کار مجلس به مجلس جوان اشاره کردند.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت وی گفت: در این دوره شبیه این دستهبندیها را باید لیست ها مبتنی بر این نگاه ها بسته شود و بنده از افرادی که در لیست ها و این مدل فضاها نیستند و خودشان را توانمند می بینند می خواهم بیایم و ثبت نام کنند.
احدیان با اشاره به قانون جدید انتخابات گفت: در گذشته چون فرصت زیادی برای احراز صلاحیت وجود نداشت، شورای نگهبان نیز فرصت زیادی برای احراز صلاحیت افراد زیادی که ثبتنام میکردند، نداشت.
وی افزود: در قانون جدید عدم احراز ناشی از کمبود زمان، از بین رفته و بخشی اصلی از این عدم احرازها تأیید صلاحیت خواهند شد، چرا که طبیعتاً شورای نگهبان وقت بیشتری برای بررسی افراد دارد.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در ادامه گفت: ما در سیاستهای کلان خود در فهرستچینیها با همین نگاه به جوانگرایی و بیانیه گام دوم درباره حضور جوانان انقلابی و کارآمد رایزنی خواهیم کرد و از این ظرفیتها استفاده خواهیم کرد.
احدیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تعداد کمی متخصص مثلا در حوزه اقتصاد داشتیم، اما خروجیهای بسیار درست و دقیقی را به کمک مرکز پژوهشهای مجلس در کارنامه مجلس فعلی مشاهده میکنیم.
__
وی با اشاره به اینکه مجلس فعلی با تصویب قانون انتخابات یک سری رقیب برای خود تراشیده است، گفت: باور بنده این است که احراز صلاحیتهای بیشتری در این دوره را شاهد خواهیم بود.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در ادامه، گفت: ما در حال حاضر برای تشخیص و پیدا کردن نخبگان و وارد کردن آنها در لیستهای انتخاباتی ورود کردیم و در دوره قبل هم این دعوت را از سایرین داشتیم.
احدیان افزود: در آن زمان که این نگاه تخصصگرایانه و جوانگرایانه را داشتیم، در شهرهای مختلف چهرههای جدید و جوان را به شورای ائتلاف معرفی کردیم.
وی افزود: در حال حاضر هم نگاهمان این است که دنبال نخبگان و توانمندان برویم که علاقه خاصی برای ورود در انتخابات ندارند و از آنها خواهش کنیم که بیایند.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در ادامه، اظهار کرد: ما باید سراغ این افراد برویم که نمایندگی برای آنها جذابیتی ندارد و از آنها خواهش و فضا را فراهیم کنیم که وارد فضای انتخابات شوند.
احدیان در پاسخ به سؤال مجری درباره اینکه اشرافیگری جزو شاخصها هست یا نه، گفت: حتما زندگی اشرافی نداشتن جزو شاخصهای انتخاب افراد برای انتخابات است و اینکه فردی که طعم فقر را چشیده باشد و مثل مردم زندگی کند و فضای اشرافی را در زندگی خود نداشته باشد، بسیار نگاه خوبی است.
وی در ادامه، در تشریح شاخصهای افراد برای انتخاب شدن، گفت: شجاعت در تصمیمگیری از اصول اصلی یک فرد کارگزار در مجلس است و در تصمیمهای مختلف که تحت تأثیر جنگ ترکیبی است، نترسد و این شجاعت در برابر هجمه دشمن یک ضرورت مهم برای نماینده مجلس است.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت افزود: فسادستیزی یکی از شاخصهای مهم است، اما مشکل آن این است که مانع تصمیمگیریهای درست میشود، وقتی منافع عدهای به خطر میافتد و آن عده تلاش میکنند که مثلا فلان قانون تصویب نشود.
احدیان در ادامه تصریح کرد: اصلاح فسادهای ساختاری در مسأله مبارزه با فساد، موضوع مهمی است و زمانی که ساختار درست شود، خود به خود جلوی فساد را میگیرد.
وی ادامه داد: مردمی کردن مبارزه با فساد که عموم جامعه کمک کنند و چشم ساختار رسمی کشور باشند و قانون حمایت از افشاگران فساد که مجلس تصویب کرده، حتما میتواند در این عرصه کمک کند.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در پایان خاطرنشان کرد: فساد مانع تصمیمات درست میشود و مجلسی میتواند تصمیمات درست بگیرد که فسادستیز باشد.
پایان پیام/
تکمیل میشود…